Sobre la Plataforma

Imagen con Logo TEF

Informació de la TEF Televisió d'Eivissa i Formentera sobre la jornada reivindicativa organitzada per la Plataforma per la Catalogació dels Camins Publics d'Eivissa

Informació de la TEF Televisió d’Eivissa i Formentera sobre la jornada reivindicativa organitzada per la Plataforma per la Catalogació dels Camins Públics d’Eivissa en el marc del ‘III Día de las Vías Pecuarias y los Caminos Públicos’.

La Plataforma per la Catalogació dels Camins Públics d’Eivissa se suma a la celebració dia 26 de març del III DÍA DE LAS VÍAS PECUARIAS Y CAMINOS PÚBLICOS, jornada reivindicativa a nivell estatal organitzada per la Plataforma Ibérica por los Caminos Públicos (PICP), la Federación Española de Deportes de Montaña y Escalada (FEDME) i Ecologistas en Acción.

A Eivissa la jornada consistirà en la realització d’una ruta senderista d’11,5 kms. de nivell fàcil/mitjà amb sortida des de les Piscines de Can Misses i que anirà per camins de tres municipis: Vila, Sant Josep i, en un breu tram, Santa Eulària. Us podeu inscriure a: https://docs.google.com/…/1G8XYQnxCEs4EvtKaZmgh8Xu…/edit

ASSEMBLEA GENERAL DE LA PLATAFORMA PER LA CATALOGACIÓ DELS CAMINS PÚBLICS D'EIVISSA

La Plataforma per la Catalogació dels Camins Públics d’Eivissa va celebrar ahir a Sant Rafel la seva Assemblea General anual, la primera després de la pandèmia. En ella es va fer un resum dels 4 anys de vida de la Plataforma, es va presentar l’estat de comptes i es va elegir una nova Junta Directiva, que queda formada per: PRESIDENTA: Antònia M. CirerVICEPRESIDENT I SECRETARI: Toni BonetTRESORER: Pedro GuaschVOCALS: Rika Humphreys, José Manuel Soriano, José Javier Edo, Miquel Puet, Raúl Matalí i Santi Bonet

Un total de 140 personas participan en la jornada para pedir a la Administración que garantice la servidumbre de paso

Redacción – Ibiza
 
Ibiza se sumó ayer al II Día de las vías pecuarias y caminos públicos, una jornada reivindicativa para defender el derecho a la servidumbre de paso y para evitar los «abusos y usurpaciones» que se cometen en ocasiones por parte de las propiedades por donde discurren sus trazados.
 
La Plataforma pels Camins Públics d’Eivissa organizó una excursión para sumarse a esta reivindicación, que a nivel nacional estuvo convocada por la Plataforma ibérica por los caminos públicos, la Federación española de deportes de montaña y escalada y Ecologistas en acción. Un total de 140 personas participaron en la caminata, que transcurrió por caminos públicos de tres municipios de Eivissa: Sant Joan, Sant Antoni y Santa Eulària.
 
Ruta circular
La caminata partió por la mañana de Sant Miquel de Balansat para dirigirse a Sant Mateu, por el Pou d’en Besora, hasta llegar a Santa Gertrudis y regresar al punto de partida. Esta ruta circular, de 15 kilómetros, discurrió por caminos rurales y senderos de los municipios de Sant Joan, Sant Antoni y Santa Eulària.
 

El manifiesto de esta jornada hace un llamamiento a la Administración para que señalice todas las vías públicas que «hayan sido usurpadas», así como la inscripción en el Catastro y el Registro de la Propiedad de todas ellas.

El Parque Natural de ses Salines recupera el carreró de Can Blai para los peatones

La nueva conexión abre la posibilidad de poder llegar desde Vila hasta el extremo más alejado del Parque a pie o en bicicleta

Diario de Ibiza

redacción | ibiza 10.01.2021 | 11:40

Técnicos del Parque Natural de Ses Salines y del Ibanat han completado las tareas de recuperación del carreró de Can Blai, un antiguo camino público de unos 800 m, de los cuales 400 estaban impracticables. Las tareas han consistido en desbrozar, podar y retirar residuos del camino así como en reparar las paredes. Se han construido un par de bancos y se han instalado limitadores de paso de vehículos. Por el camino solo se podrá circular en bicicleta o a pie.

Antes de la construcción del actual aeropuerto des Codolar, este camino cruzaba el llano de ses Salines desde la iglesia de Sant Francesc hasta la carretera de Vila en Sant Josep, con una longitud total de unos 4 kilómetros dando continuidad a otros muchos caminos.

És l'hora dels camins

Diario de Ibiza

antònia mª cirer | plataforma per la catalogació dels camins públics d'eivissa 03.06.2020 | 22:23

Una de les conseqüències més punyents de l’epidèmia del covid-19 que estam patint és la reflexió sobre el nostre futur, l’immediat per aquest estiu 2020, a mig termini ja que es sospita que això no s’acaba aquí degut al risc constant de nous rebrots, i a llarg termini degut a que el món, la biosfera, cada vegada està més atapeïda i estressada, i després d’un covid-19 poden venir altres problemes sanitaris, climàtics, alimentaris, mediambientals… que ens posen en estat de guàrdia cap un futur incert que fins ara era una simple quimera, però que després de la primavera 2020 s’ha presentat per no acabar d’esvair-se.

Aquest estiu, no sols hi haurà pocs turistes, sinó que el perfil de les persones que ens visitaran segurament estarà esbiaixat respecte al turista prototipus que solíem tenir altres estius

Cal protegir els camins i carreranys que sempre ens han permès arribar, a peu o en bicicleta, a tots els racons de l'illa

Advierten de que casos como las rutas ciclistas cortadas en Santa Eulària se van a repetir sin un inventario de las vías | Piden que el Consell colabore con los municipios en su elaboración

Reclaman rapidez en la elaboración del inventario de caminos públicos

josep àngel costa ibiza 18.01.2020 | 20:15

La Plataforma para la Catalogación de los Caminos Públicos de Ibiza advierte de que la apropiación de vías consideradas de titularidad pública, como las rutas cicloturísticas cerradas recientemente entre Cala Boix y es Pou des Lleó, se van a seguir produciendo «continuamente en cualquier municipio» de la isla si los ayuntamientos no acometen con urgencia un inventario de todas ellas.

Setembre 2019

La Plataforma per la Catalogació dels Camins Públics d’Eivissa s’ha reunit amb el President del Consell d’Eivissa, Vicent Marí, i amb el Conseller de Presidència i Gestió Ambiental, Vicent Roig.
 
La reunió ha set molt profitosa i el Consell s’ha compromès a treballar conjuntament amb els Ajuntaments per dur a terme la tan necessària catalogació

Traducción

La Plataforma per la Catalogació dels Camins Públics d’Eivissa se ha reunido con el Presidente del Consell d’Eivissa, Vicent Marí, y con el Conseller de Presidència y Gestió Ambiental, Vicent Roig.

La reunión ha sido muy provechosa y el Consell se ha comprometido a trabajar junto con los Ayuntamientos para llevar a cabo l
a tan necesaria catalogación.

Reunió en el Consell d'Eivissa

D’esquerra a dreta= Vicent Roig (Conseller de Presidència i Gestió Ambiental), Antònia Cirer (Presidenta de la Plataforma), Vicent Marí (President del Consell d’Eivissa, Toni Bonet (Secretari de la Plataforma)

Diario de Ibiza
25 Marzo 2019
Josep Àngel Costa – Puig d’en Valls
La Plataforma por la catalogación de los caminos públicos consigue recuperar un tramo histórico que había desaparecido por la vegetación.
Si se observa en la imagen de satélite de Google Maps el camino que parte del final de la calle Torrente, en Puig d’en Valls, y que accede a los agroturismos Xereca, Ca n’Arabí y ca’n Jaume, se observa cómo desaparece poco después de la última finca y queda cubierto por un manto verde a lo largo de seiscientos metros, poco antes de llegar al Camí des Pedrisset.

Puig d'en Valls revive parte de su historia

jariera20190324142418-15_g
23 Març 2019
INMA SARANOVA – Eivissa
Davant l’afany especulatiu a costa del territori, la societat civil s’organitza en una plataforma per identificar i defensar unes vies que són patrimoni de tots.
Els camins tradicionals continuen sent un dels suports bàsics per a les comunicacions del món rural i per poder transitar sense cotxe pel territori. També constitueixen espais per al desenvolupament d’activitats econòmiques vinculades al sector de serveis -com són les excursions a peu, amb bicicleta i a cavall-, però, a més, en el cas de les servituds públiques, la seva existència permet la llibertat de moviments de la ciutadania cap a les riberes dels rius i als espais costaners.

Els camins públics d'Eivissa: ni protegits, ni tan sols catalogats

La Plataforma per la Catalogació dels Camins Públics d’Eivissa organitza diferents excursions i jornades per protegir-los. / A. M. CIRER

Ulrike Humphreys – Gonzalo Juan – Antonia Cirer – Pedro Guasch

Reunió al Consell

Reunió amb el Conseller de Medi Ambient del Consell d’Eivissa, Gonzalo Juan, per analitzar les properes accions que s’han de fer amb els ajuntaments per catalogar els camins públics.

3-Gener-2019

IB3 Ràdio, Informatiu Vespre: 9/08/2018

entrevista realizada a la presidenta de la Plataforma, Antònia Cirer en el informatiu vespre de IB3 Ràdio

Noticies TEF

TEF 9-8-2018  Informació de la Televisió d’Eivissa i Formentera (TEF) sobre la creació de la Plataforma.

Es crea una plataforma per protegir els camins d’Eivissa

09/08/2018 15:25h

A Eivissa, s’acaba de crear la Plataforma per la Catalogació dels Camins Públics que vol posar fre als propietaris de xalets que privatitzen camins i hi impedeixen el pas, de manera il·legal.

Aquest organisme també pretén fer de pont entre els territoris, els usuaris dels camins i les administracions que ho gestionen per tal de crear una xarxa amb una normativa homogènia.

Les persones responsables asseguren que és molt important saber el nombre de camins que hi ha, si són de domini privat o públic i determinar, en cada cas, el seu ús amb la senyalització que pertanyi.

A dia d’avui, ja s’estan programant reunions amb els ajuntaments i les associacions de vesins de l’illa per tal de coordinar a la major quantitat de gent per poder fer-ho possible.

Es vol promoure l’ús respectuós i compartit dels camins

La Plataforma para la catalogación de caminos pide encuentros con los alcaldes

Este colectivo se constituyó el pasado mes de agosto para conservar el «patrimonio histórico, cultural y natural» de lasvías tradicionales de Ibiza

Redacción/Ep | Ibiza 03.10.2018 | 22:33

La Plataforma para la catalogación de los caminos públicos de Ibiza solicitará reuniones con todos los alcaldes de la isla para proponer la catalogación de los caminos públicos. Este colectivo se constituyó el pasado mes de agosto con el fin de conservar «el patrimonio histórico, cultural y natural» de estas vías, según destaca en un comunicado.

La Plataforma Caminos Públicos quiere presentar su proyecto a los alcaldes de Ibiza

 

. | Eivissa | 

La Plataforma para la catalogación de los caminos públicos de Ibiza solicitará reuniones con los alcaldes de la isla para presentarles su proyecto y lograr la catalogación de los caminos públicos.

Según recordaron en un comunicado, la Plataforma se constituyó el pasado mes de agosto y ha iniciado «a buen ritmo» las acciones y actividades previstas. Así, el día 9 se reunirán ya con el primer edil de Vila, Rafa Ruiz

123

Primer impuls per la creació de la Plataforma per a la catalogació els camins públics

IB3 NOTÍCIES

Publicado el 15 abr. 2018

 

A Eivissa es comencen a fer passes per la creació de la ‘Plataforma per a la catalogació els camins públics’. Ja s’ha celebrat la primera trobada en la qual una trentena de persones de diferents àmbits han aportat informació sobre l’estat en què es troben alguns dels camins públics de l’illa.  Amb la seva catalogació es vol recuperar-los i evitar-ne la privatització.

Alguns d'ells estan tallats per construccions, tanques o en mal estat de conservació.

Nace la Plataforma para la Catalogación de los Caminos Públicos de Ibiza

La Plataforma para la Catalogación de los Caminos Públicos se constituyó ayer como entidad, en un acto que tuvo lugar en el Institut d’Estudis Eivissencs, ubicado en la Vía Púnica.

Esta organización se constituye con el objetivo de «dar una respuesta a la problemática que rodea la red de caminos». Así, la plataforma está destinada a promover y defender el uso respetuoso y compartido de los caminos y senderos existentes en Ibiza. La entidad considera fundamental emprender esta tarea con la catalogación de los caminos para saber cuáles son de uso público y determinar qué tipo de usos pueden soportar a fin de defenderlos como «patrimonio común de la isla».