Resum de Premsa

Setembre 2019

La Plataforma per la Catalogació dels Camins Públics d’Eivissa s’ha reunit amb el President del Consell d’Eivissa, Vicent Marí, i amb el Conseller de Presidència i Gestió Ambiental, Vicent Roig.
 
La reunió ha set molt profitosa i el Consell s’ha compromès a treballar conjuntament amb els Ajuntaments per dur a terme la tan necessària catalogació

Traducción

La Plataforma per la Catalogació dels Camins Públics d’Eivissa se ha reunido con el Presidente del Consell d’Eivissa, Vicent Marí, y con el Conseller de Presidència y Gestió Ambiental, Vicent Roig.

La reunión ha sido muy provechosa y el Consell se ha comprometido a trabajar junto con los Ayuntamientos para llevar a cabo l
a tan necesaria catalogación.

Reunió en el Consell d'Eivissa

D’esquerra a dreta= Vicent Roig (Conseller de Presidència i Gestió Ambiental), Antònia Cirer (Presidenta de la Plataforma), Vicent Marí (President del Consell d’Eivissa, Toni Bonet (Secretari de la Plataforma)

Diario de Ibiza
25 Marzo 2019
Josep Àngel Costa – Puig d’en Valls
La Plataforma por la catalogación de los caminos públicos consigue recuperar un tramo histórico que había desaparecido por la vegetación.
Si se observa en la imagen de satélite de Google Maps el camino que parte del final de la calle Torrente, en Puig d’en Valls, y que accede a los agroturismos Xereca, Ca n’Arabí y ca’n Jaume, se observa cómo desaparece poco después de la última finca y queda cubierto por un manto verde a lo largo de seiscientos metros, poco antes de llegar al Camí des Pedrisset.

Puig d'en Valls revive parte de su historia

23 Març 2019
INMA SARANOVA – Eivissa
Davant l’afany especulatiu a costa del territori, la societat civil s’organitza en una plataforma per identificar i defensar unes vies que són patrimoni de tots.
Els camins tradicionals continuen sent un dels suports bàsics per a les comunicacions del món rural i per poder transitar sense cotxe pel territori. També constitueixen espais per al desenvolupament d’activitats econòmiques vinculades al sector de serveis -com són les excursions a peu, amb bicicleta i a cavall-, però, a més, en el cas de les servituds públiques, la seva existència permet la llibertat de moviments de la ciutadania cap a les riberes dels rius i als espais costaners.

Els camins públics d'Eivissa: ni protegits, ni tan sols catalogats

La Plataforma per la Catalogació dels Camins Públics d’Eivissa organitza diferents excursions i jornades per protegir-los. / A. M. CIRER

Ulrike Humphreys – Gonzalo Juan – Antonia Cirer – Pedro Guasch

Reunió al Consell

Reunió amb el Conseller de Medi Ambient del Consell d’Eivissa, Gonzalo Juan, per analitzar les properes accions que s’han de fer amb els ajuntaments per catalogar els camins públics.

3-Gener-2019

IB3 Ràdio, Informatiu Vespre: 9/08/2018

entrevista realizada a la presidenta de la Plataforma, Antònia Cirer en el informatiu vespre de IB3 Ràdio

TEF 9-8-2018

Informació de la Televisió d'Eivissa i Formentera (TEF) sobre la creació de la Plataforma.Información de la Televisió d'Eivissa i Formentera (TEF) sobre la creación de la Plataforma.

Publiée par Plataforma per la catalogació dels camins públics d'Eivissa sur Vendredi 10 août 2018

Noticies TEF

TEF 9-8-2018  Informació de la Televisió d’Eivissa i Formentera (TEF) sobre la creació de la Plataforma.

Es crea una plataforma per protegir els camins d’Eivissa

09/08/2018 15:25h

A Eivissa, s’acaba de crear la Plataforma per la Catalogació dels Camins Públics que vol posar fre als propietaris de xalets que privatitzen camins i hi impedeixen el pas, de manera il·legal.

Aquest organisme també pretén fer de pont entre els territoris, els usuaris dels camins i les administracions que ho gestionen per tal de crear una xarxa amb una normativa homogènia.

Les persones responsables asseguren que és molt important saber el nombre de camins que hi ha, si són de domini privat o públic i determinar, en cada cas, el seu ús amb la senyalització que pertanyi.

A dia d’avui, ja s’estan programant reunions amb els ajuntaments i les associacions de vesins de l’illa per tal de coordinar a la major quantitat de gent per poder fer-ho possible.

Es vol promoure l’ús respectuós i compartit dels camins

La Plataforma para la catalogación de caminos pide encuentros con los alcaldes

Este colectivo se constituyó el pasado mes de agosto para conservar el «patrimonio histórico, cultural y natural» de lasvías tradicionales de Ibiza

Redacción/Ep | Ibiza 03.10.2018 | 22:33

La Plataforma para la catalogación de los caminos públicos de Ibiza solicitará reuniones con todos los alcaldes de la isla para proponer la catalogación de los caminos públicos. Este colectivo se constituyó el pasado mes de agosto con el fin de conservar «el patrimonio histórico, cultural y natural» de estas vías, según destaca en un comunicado.

La Plataforma Caminos Públicos quiere presentar su proyecto a los alcaldes de Ibiza

 

. | Eivissa | 

La Plataforma para la catalogación de los caminos públicos de Ibiza solicitará reuniones con los alcaldes de la isla para presentarles su proyecto y lograr la catalogación de los caminos públicos.

Según recordaron en un comunicado, la Plataforma se constituyó el pasado mes de agosto y ha iniciado «a buen ritmo» las acciones y actividades previstas. Así, el día 9 se reunirán ya con el primer edil de Vila, Rafa Ruiz

123

Primer impuls per la creació de la Plataforma per a la catalogació els camins públics

IB3 NOTÍCIES

Publicado el 15 abr. 2018

 

A Eivissa es comencen a fer passes per la creació de la ‘Plataforma per a la catalogació els camins públics’. Ja s’ha celebrat la primera trobada en la qual una trentena de persones de diferents àmbits han aportat informació sobre l’estat en què es troben alguns dels camins públics de l’illa.  Amb la seva catalogació es vol recuperar-los i evitar-ne la privatització.

Alguns d'ells estan tallats per construccions, tanques o en mal estat de conservació.

Nace la Plataforma para la Catalogación de los Caminos Públicos de Ibiza

La Plataforma para la Catalogación de los Caminos Públicos se constituyó ayer como entidad, en un acto que tuvo lugar en el Institut d’Estudis Eivissencs, ubicado en la Vía Púnica.

Esta organización se constituye con el objetivo de «dar una respuesta a la problemática que rodea la red de caminos». Así, la plataforma está destinada a promover y defender el uso respetuoso y compartido de los caminos y senderos existentes en Ibiza. La entidad considera fundamental emprender esta tarea con la catalogación de los caminos para saber cuáles son de uso público y determinar qué tipo de usos pueden soportar a fin de defenderlos como «patrimonio común de la isla».